София п.к.1528, бул. Искърско шосе 7,
02 980 5485

Edox North Sea 1967 – Honours heroes of the deep

Водите на Северно море са безмислостни. Изискват се изключителни кураж и умения, за да работиш на 300 метра дълбочина, в непрогледен мрак и при налягане 30 пъти по-високо, отколкото на повърхността. Гмуркачите на Северно море, които през 1967 година първи спомагат за разкриването на богатствата на норвежките брегове, имат такива умения в изобилие. Тяхната работа постила пътя на Норвегия към инвестиции в социални и екологични проекти, които да спомагат идните поколения.

Сега бутиковата часовникарска компания EDOX, официален партньор на гмуркачите в Северно море, отдава почит на постиженията на тези гмуркачи със създаването на историческо лимитирано произведение на часовникарското изкуство. Моделът Edox 43mm North Sea 1967 Automatic е създаден в едва 320 броя за целия свят и е в чест на класическите винтидж дайвърски часовници от миналото, като легендарния Edox Delfin. Състареният бронзов корпус приютява автоматичния механизъм Calibre 80 и още повече усилва връзката на компанията с морската шир, като отразява богатата и пъстра история на дълбоководната индустрия.

Както се подразбрира, North Sea 1967 Historical Limited Edition притежава изключителна водна защита – до 320 метра.

  • Стрелките и индексите са със Superluminova покритие за улеснено разчитане в подводния мрак или през нощта.
  • Задният капак е гравиран с индивидуалния номер на всеки часовник и официалното лого на гмуркачите от Северно море.
  • Снабден с кожена каишка или непромокаема каишка от найлон и кожа, North Sea 1967 Historical Limited Edition е впечатляващо допълнение към съществуващата колекция на Edox с характеристиките и почитта си към делото на смелите гмуркачи от Северно море.

 
Разгледайте Edox 43mm North Sea 1967 Automatic на нашия сайт.
 

Точно както времето, производителите на бутикови часовници EDOX не стоят на едно място. Основателят Кристиян Рюфли-Флюри е воден от сърцето си, когато през 1884 създава джобен часовник за любимата си Полин за нейния 25-ти рожден ден. Очарована, тя успява да го убеди да създаде своя собствена компания – Edox. През годините компанията преследва репутацията си на „воден шампион“ в часовникарския свят, като създава първенци в света на дайвърските часовници. За основателя със сигурност би било чест и удоволствие начинът, по който компанията разцъфтява последните 135 години. Една от малкото останали швейцарски часовниакрски компании, която е семейна собственост, Edox гордо се уповава на корените си и същевременно смело посреща иновациите и въображението за създаването на своите колекции. Днес Edox е известен със своите часовници с висока водна защита, сложно и майсторски полирани корпуси и традиционното сглобяване на ръка.

Edox – компания, оформена с времето.