София п.к.1528, бул. Искърско шосе 7,
02 980 5485

Edox skydiver military limited edition

Историята на серията Military Skydiver

Мистериозната рисунка открита в архивите на швейцарския часовникар Edox е възродила мистерия от десетилетия. На скицата, на отдавна изгубения часовник, SkyDiver, са били написани няколко реда: “1973. Специално производство на строго лимитирана версия”. Но нищо повече.

                                 

Отдавна пенсиониран часовникар от Edox разказва повече. Часовникът SkyDiver е трябвало да бъде строго секретен проект за мистериозен и богат швейцарски полковник. Анонимният полковник искал това да бъде специално изработен часовник за елитните планински парашутисти, които самият той командвал. Часовникът трябвало да бъде надежден и здрав – точно като войниците му. Полковникът избрал Edox заради неговите специални водоустойчиви часовници, които могат да се справят с всяка една ситуация, в която може да попадне един военен парашутист – по земя, въздух и вода.

В наши дни, компанията Edox пуска на пазара нов SkyDiver (букв. превод “Парашутист”), в знак на почит към 135 годишната история и специално за феновете на прецизните военни часовници. Задвижван от три автоматични ръчни стрелки, водоустойчивият до 300 метра SkyDiver включва специална рамка подходяща за гмуркачи и специално гравиран парашутист на гърба на корпуса на часовника. Сапфиреният му кристал с дебелина 2 мм и специалният светещ материал Superluminova X1 на стрелките и цифрите на часовника гарантират една прекрасна устойчивост на надраскване и използването му, дори в най-екстремните условия. Точно както неговия предшественик от 70-те години на 20-ти век, “Парашутистът” от 2019 година е лимитиран на точно 555 бройки.

Представен в специална кожена чантичка, с допълнителна кожена каишка, “SkyDiver” придобива един наистина красив и военен вид, подходящ за колекционери.

Счита се, че на 01.08.1973, “SkyDiver” на Edox е бил връчен на всеки един военен парашутист присъствал на специална церемония в швейцарските Алпи. До ден днешен никой не знае дали това всъщност е истина или просто една легенда.

                                 

Edox – SkyDiver

Заради слуховете, че има тайна заявка от 1973, поръчана специално от швейцарския полковник, новата колекция SkyDiver отдава почит на всички военни парашутисти и екстремните ситуации, в които те трябва да се справят – по суша, въздух и вода. С военен ретро вид, новият SkyDiver е надежден часовник, защитен от устойчив срещу драскотини и с 2 милиметра дебелина сапфирен кристал и корпус от неръждаема стомана. Водоустойчив до 30 атмосфери / 300 метра, новият “Парашутист” остава използваем в такива дълбочини, благодарение на високия си стандарт на четливост в тъмни условия – Superluminova X1 – специален луминисцентен материал, който покрива стрелките и означенията на циферблата. Независимо дали това е истинският му произход или всичко е просто една легенда, SkyDiver е ръчно изработен часовник готов да се справи с истински приключения.

135 години Edox

Точно като времето, швейцарският бутиков часовникар Edox никога не се застоява на едно място. Компанията със седалище в Женева тази година празнува своята 135-та годишнина. Основателят й, Кристиян Рюфли-Флюри е бил наистина вдъхновен, когато през 1884 е създал джобен часовник за своята съпруга Паулина, който е бил подарък за нейния 25-ти рожден ден. Напълно удовлетворена от подаръка си, тя го убедила да създаде своя компания – Edox.

През десетилетията, компанията Edox изгражда репутацията си на “воден шампион” в света на часовниците, създаващ часовници за гмуркане. Рюфли-Флюри със сигурност би бил въодушевен, заради начина, по който неговото наследство се е развива през последните 135 години.

Една от последните останали семейни компании за швейцарски часовници, Edox, гордо прегръща своята традиция, но също така приема от иновациите и въображението на своите колекции. Днес, Edox е компания, позната със своите водоустойчиви часовници, ръчно полирани корпуси и традиционна ръчна изработка.

Edox. Компания, изграждана с времето. Компания, изграждаща времето.

Можете да откриете този модел мъжки часовник Edox Sky Diver Auto 80112 3VM NIBEI и в нашия онлайн магазин.

Предлагаме и още 2 модела от тази серия мъжки часовник Edox Sky Diver Auto 80112 37RNM BUI и мъжки часовник Edox Sky Diver Auto 80112 3NM NI.