Edox North Sea 1967 – Honours Heroes Of The Deep

Водите на Северно море са безмислостни. Изискват се изключителни кураж и умения, за да работиш на 300 метра дълбочина, в непрогледен мрак и при налягане 30 пъти по-високо, отколкото на повърхността. Гмуркачите на Северно море, които през 1967 година първи спомагат за разкриването на богатствата на норвежките брегове, имат такива умения в изобилие. Тяхната работа постила пътя на Норвегия към инвестиции в социални и екологични проекти, които да спомагат идните поколения.

Сега бутиковата часовникарска компания EDOX, официален партньор на гмуркачите в Северно море, отдава почит на постиженията на тези гмуркачи със създаването на историческо лимитирано произведение на часовникарското изкуство. Моделът Edox 43mm North Sea 1967 Automatic е създаден в едва 320 броя за целия свят и е в чест на класическите винтидж дайвърски часовници от миналото, като легендарния Edox Delfin. Състареният бронзов корпус приютява автоматичния механизъм Calibre 80 и още повече усилва връзката на компанията с морската шир, като отразява богатата и пъстра история на дълбоководната индустрия.

   Както се подразбрира, North Sea 1967 Historical Limited Edition притежава изключителна водна защита – до 320 метра.

  • Стрелките и индексите са със Superluminova покритие за улеснено разчитане в подводния мрак или през нощта.
  • Задният капак е гравиран с индивидуалния номер на всеки часовник и официалното лого на гмуркачите от Северно море.
  • Снабден с кожена каишка или непромокаема каишка от найлон и кожа, North Sea 1967 Historical Limited Edition е впечатляващо допълнение към съществуващата колекция на Edox с характеристиките и почитта си към делото на смелите гмуркачи от Северно море.

Точно както времето, производителите на бутикови часовници EDOX не стоят на едно място. Основателят Кристиян Рюфли-Флюри е воден от сърцето си, когато през 1884 създава джобен часовник за любимата си Полин за нейния 25-ти рожден ден. Очарована, тя успява да го убеди да създаде своя собствена компания – Edox. През годините компанията преследва репутацията си на „воден шампион“ в часовникарския свят, като създава първенци в света на дайвърските часовници. За основателя със сигурност би било чест и удоволствие начинът, по който компанията разцъфтява последните 135 години. Една от малкото останали швейцарски часовниакрски компании, която е семейна собственост, Edox гордо се уповава на корените си и същевременно смело посреща иновациите и въображението за създаването на своите колекции. Днес Edox е известен със своите часовници с висока водна защита, сложно и майсторски полирани корпуси и традиционното сглобяване на ръка.

Edox – компания, оформена с времето.

Обратно към всички новини