Seiko Празнува 50-Годишнината От Създаването На Quartz Astron


Мнозина познават Seiko като японска фирма предлагаща висококачествени дамски и мъжки часовници на достъпни цени (сравнено с швейцарските производители). Историята на Seiko започва в края на 19 век, но най-революционното им постижение, което променя изцяло днешния пазар, е именно първият кварцов часовник.

Seiko дават начало на така наречената “кварцова криза” с появата на Astron серията и първия кварцов часовник през 1969 г. Оказва се, че кварцовото задвижване е много по-прецизно от досега масово използваното от водещи производители механично задвижване. Освен това, новите кварцови часовници са на много по-достъпни пазарни цени.

За да отпразнува подобаващо този позитивен обрат на нещата, Seiko пуска на пазара нова колекция — Astron GPS Solar 5X!

Колекцията Astron GPS Solar 5X отдава почит на първия Quartz Astron часовник с подобен дизайн, но много повече технологични подобрения. Наследникът съответно наподобява каста, широките лъговете и сравнително тънкия безел на своя предшественик, но успешно оползотворява нови технологични постижения, но в по-малък и изтънен вариант.

Новата колекция се състои от 4 безупречни мъжки часовници, като един от тях е в лимитиран бройки, с черна каса и каишка. Новият лимитиран Astron е с 50 изящни фасети на безела. На задния капак е изобразено лого в чест на 50-годишнината заедно с индивидуален сериен номер.

Четирите представители на Astron GPS Solar 5X колекцията са официално пуснати за продажба през Септември, 2019.

Постижението на Seiko през 1969 г. променя завинаги часовникарството и 5 десетилетия по-късно, GPS Solar технологията е новото революционно откритие, което създава нови, по-високи стандарти.

Както и с предшествениците си, часовниците от Astron 5X колекцията, позволяват настройката на точен час с докосване на бутон. Това се случва благодарение на възможността на часовниците да се свържат с GPS сателитна мрежа, предоставяйки точно до секундата време, независимо местоположението им.

Също така, сменянето на батерии за тези часовници е излишно, тъй като те получават всичката си необходима енергия от слънцето. Astron GPS Solar 5X гарантира разминаване в точността само с 1 секунда на всеки 100,000 години!

Без съмнение, 2019 е специална година за Seiko и лимитираният Astron GPS Solar 5X модел е най-добрият начин за празнуване.

Обратно към всички новини